Lepelen

Terug naar de oorsprong van het Italiaanse ijs


Bij Sprakel hebben we goed nagedacht over hoe we jullie ons ijs op de meest smakelijke manier kunnen laten proeven!

Daarom hebben wij in onze ijssalon een prachtige Pozzetti vitrine staan. Pozzetti betekent eigenlijk ‘putje’ en wordt beschouwd als de oorspronkelijke methode om ijs te bewaren. Deze unieke manier van conserveren vindt zijn wortels in de Italiaanse Dolomieten, waar vroeger in de bergen ijskelders werden gecreĆ«erd om ijs te behouden.

Ons vers gemaakte ijs wordt op dezelfde manier bewaard in potten in de Pozzetti. Hierbij gebruiken wij het au-bain-marie principe om het ijs op een constante temperatuur te houden. Door deze methode wordt ons ijs gekoeld door de omgeving en anders dan wanneer je het zou bewaren in een open vitrine, komt het niet in aanraking met circulerende lucht. Hierdoor blijft ons ijs vochtig en behoudt het zijn uitstekende kwaliteit. Ook kunnen we ons ijs hierdoor op een hogere temperatuur bewaren waardoor de smaak nog beter tot zijn recht komt!

Door de hogere temperatuur is het niet mogelijk om bolletjes te scheppen, daarom lepelen wij dus ons ijs in bakjes! Ontdek onze 4 verschillende formaten en laat deze heerlijk vol lepelen en aanvullen met een lekkere toef slagroom!

Naast ons dagelijks vers bereidde ijs maken we ook zelf softijs. Deze is heerlijk romig van smaak door het gebruik van de verse melk van boerderij Strootman.

Sprakel
Dorpsstraat 137
7524 CH Lonneker

eten & drinken

Sample #2 Sample #3
Ma 09.00 - 23.00
Di 09.00 - 23.00
Wo 09.00 - 23.00
Do 09.00 - 23.00
Vr 09.00 - 24.00
Za 09.00 - 24.00
Zo 09.00 - 23.00

ijs & zo

Sample #2 Sample #3
Ma 12.00 - 21.00
Di 12.00 - 21.00
Wo 12.00 - 21.00
Do 12.00 - 21.00
Vr 12.00 - 21.00
Za 12.00 - 21.00
Zo 12.00 - 21.00

friet & zo

Sample #2 Sample #3
Ma 12.00 - 20.00
Di 12.00 - 20.00
Wo 12.00 - 20.00
Do 12.00 - 20.00
Vr 12.00 - 20.00
Za 12.00 - 20.00
Zo 12.00 - 20.00